Τι είναι η ΝΤ Method;

Η NT Method, ή NTM αλλιώς, είναι μια μέθοδος που συνδυάζει θεωρία, πρακτική εφαρμογή και Coaching, με σκοπό να βοηθήσει τα άτομα να βελτιώσουν συνολικά την εμπειρία της ζωής τους. Είναι δηλαδή μια μέθοδος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον, τόσο για τον εαυτό του, όσο και σε άλλους ανθρώπους.

Στην επαγγελματική της μορφή, όταν δεν διδάσκεται η ύλη και οι τεχνικές της μεθόδου, παραδίδεται με τη μορφή Coaching (Προπόνησης) από τον κ. Θεοδοσόπουλο ή κάποιο άλλο κατάλληλα εκπαιδευμένο μέλος.

Η λέξη “μέθοδος” ορίζεται από το λεξικό ως εξής: σύνολο κανόνων ή ενεργειών για την επίτευξη ενός σκοπού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιούμε τη λέξη μέθοδο για το σύνολο της θεωρητικής και πρακτικής ύλης, επειδή πρόκειται για ιδέες και ενέργειες που οδηγούν σε συγκεκριμένους σκοπούς και αποτελέσματα.

Το “ΝΤ” είναι τα αρχικά του ονόματος του δημιουργού αυτής της μεθόδου, ώστε να είναι διακριτή από άλλες μεθόδους που υπάρχουν.

Life Coaching σημαίνει ότι θα μου πει κάποιος “πώς να ζω”;

Όχι, δεν υπάρχει κανένας που θα σου πει τι επιλογές να κάνεις στη ζωή. Ο σκοπός μιας προσέγγισης Life Coaching όπως η NTM είναι να σε βοηθήσει μέσω εκπαίδευσης και εξάσκησης να αποκτήσεις δεξιότητες που πριν δεν είχες και να μπορέσεις να απαλλαγείς μόνος σου από τις πεποιθήσεις που σε περιορίζουν.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει η NT Method;

Η NTM μπορεί να σε διδάξει δεδομένα, τρόπους σκέψης και τρόπους δράσης, ώστε να βελτιώσεις ριζικά και μόνιμα την σχέση σου με τον εαυτό σου, τους συνανθρώπους σου, τους συνεργάτες σου και οτιδήποτε στη ζωή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την ομάδα σου να βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή της, είτε πρόκειται για μια αθλητική ομάδα, είτε για μια εταιρία 100 ατόμων.

Το βασικότερο όμως που μπορεί να κάνει για σένα η NTM είναι να σε βοηθήσει να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, να γνωρίσεις τον πραγματικό σου εαυτό και να ανακαλύψεις την δύναμη που είσαι!

Βασικοί τομείς που μπορεί η ΝΤΜ να σε βοηθήσει είναι:

 • να βρεις ποιος είσαι και τι θες να κάνεις στη ζωή σου
 • να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου με άλλα άτομα
 • να αυξήσεις και να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου σχέσεις
 • να πετύχεις έναν συγκεκριμένο στόχο, προσωπικό ή επαγγελματικό
 • να βελτιώσεις την απόδοσή σου στην εργασία σου
 • να κατανοήσεις και να απαλαγείς από κάποια εμμονή ή φοβία
 • να ξεπεράσεις κάποιο ψυχολογικό τραύμα
 • να αυξήσεις την ενέργεια και τη ζωτικότητα σου
 • να αυξήσεις σημαντικά την αίσθηση ευτυχίας που βιώνεις στη ζωή σου

Υπάρχει κάποια χρέωση για να παρακολουθήσω κάποιο μάθημα τη NTM;

Υπάρχει κατά καιρούς αρκετό δωρεάν υλικό που μπορείς να αποκτήσεις, είτε μέσω δωρεάν τάξεων, είτε σε γραπτή μορφή. Υπάρχει επίσης το υλικό που αναρτάται κατά καιρούς στα διαδικτυακά κανάλια μας. Για το κύριο σώμα της θεωρίας και της πρακτικής όμως θα πρέπει να συμμετέχεις σε κάποιο μάθημα, με την αντίστοιχη αμοιβή, η οποία ποικίλει από το είδος διεξαγωγής του μαθήματος, την ύλη του, κ.λπ. Η αμοιβή σού εξασφαλίζει ότι η NTM θα συνεχίσει να υπάρχει και να είναι διαθέσιμη, τόσο για σένα, όσο και για τους άλλους ανθρώπους.

Είναι ακριβό το κάθε μάθημα ή οι υπηρεσίες;

Οι υπηρεσίες της NTM είναι τόσο πολύτιμες όσο μπορείς να τις κάνεις εσύ.

Δηλαδή, για κάποιον που θα παρακολουθήσει ένα μάθημα αξίας 500 ευρώ, και θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους μήνες τα δεδομένα που θα μάθει, και θα παράγει 5.000, 50.000 ή και 500.000 ευρώ επιπλέον στην επιχείρηση του, είναι ακριβό ή φθηνό;

Ή για κάποιον που χρησιμοποιεί τα δεδομένα και σώζει το γάμο του (δεν υπολογίζουμε τα κόστη ενός χωρισμού ή το αντίκτυπο στα παιδιά του), είναι φθηνό ή ακριβό;

Με βάση τις δυνατότητες που δίνουν τα μαθήματα, η αξία τους είναι ξεκάθαρα φθηνή. Απλά χρειάζεται από εσένα να “εκταμιεύσεις” αυτήν την αξία. Και εμείς θα φροντίσουμε να είσαι σε θέση να το κάνεις.

Μπορώ να απευθυνθώ στην NTM για κάποιο σωματικό πρόβλημα; Έχω ακούσει περιπτώσεις που έχει βοηθήσει.

Όχι, η NTM δεν θεραπεύει το σώμα όπως το κάνει η ιατρική ή η διατροφολογία, και ως εκ τούτου δεν δέχεται άτομα που θέλουν να θεραπεύσουν κάτι σωματικό.

Η NTM απευθύνεται μόνο στις λειτουργίες της σκέψης, τα συναισθήματα και την δράση που αναλαμβάνουμε. Αν τύχει να βελτιώσουμε κάποια σωματική δυσκολία επειδή απευθυνθήκαμε στη σκέψη, το συναίσθημα και τη δράση, αυτό δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο της ΝΤΜ. Η ΝΤΜ απευθύνεται στη διάνοια, που δομικά μιλώντας εδρεύει στο κεφάλι και το κεντρικό νευρικό σύστημα από και όπου απορρέουν οι σκέψεις, οι αποφάσεις για δράση και το συναίσθημα.

Ο Νους θεραπεύει το σώμα; Η απάντηση είναι δική σας. Ωστόσο η NTM δεν μπορεί να κάνει δεκτά άτομα με σημαντικά σωματικά προβλήματα για NTM Coaching, πριν τα ίδια απευθυνθούν ικανοποιητικά στους αρμόδιους ειδικούς και δεν υποστηρίζει ότι επιλύει τέτοια σωματικά προβλήματα.

Γιατί να διαλέξω την NTM αντί άλλες μορφές αυτοβελτίωσης, συμβούλευσης και Coaching;

Η NTM είναι μια μέθοδος καλά δοκιμασμένη, με έμπρακτα αποτελέσματα. Είναι σχεδιασμένη σε απλή καθημερινή γλώσσα και απευθύνεται επιτυχημένα στα βαθύτερα στρώματα αιτιών των προκλήσεων μας.

Σε αντίθεση με την διαδεδομένη μορφή των προσεγγίσεων Coaching, η NTM είναι ίσως η μόνη τεχνική που προσπαθεί να φέρει τον ασκούμενο σε μια τόσο καλύτερη κατάσταση που δε θα την χρειάζεται άλλο.

Η NTM δεν λύνει το πρόβλημα σου, ούτε σε βοηθάει απλώς να το λύσεις. Σε αλλάζει ώστε να είσαι σε θέση να λύνεις σταθερά και μόνιμα τόσο αυτό, όσο και πολλά άλλα προβλήματα, τουλάχιστον της ίδιας κατηγορίας και σπουδαιότητας. Τα κέρδη που απορρέουν επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής σου και όχι μόνο το άμεσο αντικείμενο ενασχόλησης.

Υπάρχουν εγγυήσεις για την αποτελεσματικότητα στην περίπτωσή μου;

Όχι. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο μέρη, ένα εκ των οποίων είσαι εσύ. Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες από την εκπαίδευση και το Coaching. 

Αν καταλαβαίνεις ότι η NTM δεν είναι μαγεία, ούτε και μαγικό χάπι (magic peel) για να λύσει το πρόβλημα αυτόματα, τότε μπορείς να βασιστείς ότι θα σου δοθούν τα εργαλεία και θα σε βοηθήσει να έρθεις σε ένα επίπεδο που να μπορείς να χειριστείς αποτελεσματικά την πρόκληση που αντιμετωπίζεις.

Επίσης κάτι που οι περισσότεροι ασκούμενοι δεν καταλαβαίνουν στην αρχή είναι ότι μέσω της μελέτης και της εξάσκησης στην NTM θα ανοίξει ένα νέο μονοπάτι αυτογνωσίας, οργανωμένο και ευδιάκριτο, κάτι που είναι πολύ σπάνιο.

Η NTM είναι πνευματικό μονοπάτι;

Όχι, αλλά και ναι. Για κάποιους θα μπορούσε να αποτελέσει πνευματικό μονοπάτι επειδή μπορεί να ανακαλύψουν στην πορεία απαντήσεις σε ερωτήσεις που παραδοσιακά ανήκουν στο πεδίο της πνευματικότητας, αλλά η ίδια η μέθοδος δεν είναι πνευματική διδασκαλία. Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται “πίστη” για να βιώσει κάποιος αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί μηχανισμό του υποσυνείδητου να φιλτράρει τι βιώνει κανείς, ανάλογα με τις προθέσεις του, οπότε μια ανοιχτόμυαλη και θετική προσέγγιση είναι απαραίτητη.

Υπάρχει θέμα εμπιστευτικότητας ή απορρήτου;

Κατά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επαγγελματικής διαδικασίας ή εφαρμογής της NT Method (συμπεριλαμβανομένου και του NTM Coaching), όλες οι πληροφορίες έχουν απολύτως εμπιστευτικό χαρακτήρα. Ο Coacher λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως ένας γιατρός ή δικηγόρος και δεν χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες έξω από τα πλαίσια των συνεδριών, για οποιονδήποτε λόγο. Ζωτικές πληροφορίες για τους ασκούμενους δεν καταγράφονται ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Πρέπει να είμαι πάντα παρόν στα μαθήματα;

Όχι δεν χρειάζεται να είσαι πάντα παρόν, αλλά σε συμβουλεύω να μην λείψεις από κάποιο. Αν πρέπει να λείψεις κάποια μέρα μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο της τάξης και να κάνεις τις ασκήσεις που θα κάνουν και οι άλλοι μαθητές. Είναι σημαντικό όμως να έχεις κάνει τις ασκήσεις σου πριν την επόμενη τάξη.

Πώς μπορώ κατά τη διάρκεια των μαθημάτω να κάνω ερωτήσεις, κ.λπ.;

Κατά τη διάρκεια της online τάξης, μπορείς να γράφεις ερωτήσεις γραπτώς, σε ένα ειδικό πλαίσιο που παρέχει το πρόγραμμα webinars. Είναι πολύ απλό, όπως ακριβώς γράφεις μήνυμα στο κινητό σου.

Πώς ξέρω ότι θα με βοηθήσει το Μάθημα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρεις 100%. Δε θέλω να αναμένεις ότι θα γίνει μόνο του, αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αν παρακολουθήσεις και συμμετέχεις ενεργά, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα καταφέρεις. Πολλοί άνθρωποι “που δεν τα κατάφερναν ποτέ”, μπόρεσαν να βρουν το Βασικό τους Σκοπό. Δε θα αφήσω εσένα να μην τα καταφέρεις.

Πόσο διαρκεί ένα μάθημα;

Εξαρτάται από το θέμα του μαθήματος. Συνήθως διαρκούν μερικές εβδομάδες (συνήθως 6-8 εβδομάδες), χρόνος απαραίτητος για να μελετήσει κανείς όλη την ύλη και να εκτελέσει επιτυχώς όλες τις ασκήσεις. Παραδίδονται μια συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα και κάθε μάθημα έχει διάρκεια δύο (2) ώρες.

Τι παροχές έχει κανείς όταν συμμετέχει στο μάθημα;

Η συμμετοχή στο μάθημα του εξασφαλίζει μερικά προνόμια:

 1. Δικαίωμα παρακολούθησης στις τάξεις του Μαθήματος (ζωντανή διεξαγωγή)
 2. Πρόσβαση σε όλο το υλικό των τάξεων σε ψηφιακή μορφή
 3. Λαμβάνεις οποιοδήποτε γραπτό υλικό συνοδεύει τις τάξεις
 4. Λαμβάνεις όλες τις ασκήσεις που θα παραδοθούν (όχι τις διαδικασίες που εκτελούνται μόνο από έναν NTM Coacher)
 5. Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Μαθήματος

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Τι σημαίνει Coaching και τι είναι το NTM Coaching;

Coaching στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Προπόνηση”, αλλά για τους δικούς μας σκοπούς θα χρησιμοποιούμε απλά τη λέξη “Coaching”. Άλλες λέξεις που χρησιμοποιούνται με παρόμοια σημασία στην παγκόσμια σκηνή είναι το Mentoring, Consulting και Conductoring.

Το Coaching ορίζεται επίσημα ως εξής: Η διαδικασία εκπαίδευσης και καθοδήγησης όπου ένα άτομο λαμβάνει από ένα άλλο, προς την επίτευξη κάποιου προσωπικού ή επαγγελματικού στόχου.

Η NTM προσεγγίζει το θέμα πολύ πιο βαθιά. Δεν θέλουμε να σε βοηθήσουμε “να πιάσεις απλώς το ψάρι”, αλλά να σε μάθουμε “να ψαρεύεις”. Δεν θέλουμε να λύσεις απλά το πρόβλημα, αλλά να αποκτήσεις το υπόβαθρο που χρειάζεσαι για να λύνεις και άλλα παρόμοια προβλήματα στο μέλλον!

Σκοπός του NTM Coaching είναι να σε εξοπλίσει συνολικά, ώστε να έχεις μια μόνιμη και διαρκή βελτίωση στη ζωή σου. Για αυτό απευθύνεται και στον υποσυνείδητο και στον συνειδητό σου νου.

Τι προσδοκίες πρέπει να έχω από μια σειρά συνεδριών NTM Coaching;

Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός σχετικά με τις προσδοκίες που έχεις από έναν κύκλο Coaching, επειδή λάθος “κριτήρια” μπορούν να προκαλέσουν λάθος εκτιμήσεις. Επέτρεψέ μου να στο πω αλλιώς:

“Μπορεί να πας σε έναν γιατρό να σε βοηθήσει με κάτι. Μπορεί να έχεις όλη την καλή πρόθεση να γιατρευτείς αμέσως, και ο γιατρός να έχει όλη την απαραίτητη γνώση σχετικά με τη θεραπεία σου, αλλά η διαδικασία μπορεί να χρειάζεται μέρες, βδομάδες ή και μήνες.”.

Επίσης είναι διαφορετικό να πηγαίνεις σε κάποιον για να λύσεις ένα αρκετά περιορισμένο πρόβλημα, και διαφορετικό να πηγαίνεις σε κάποιον για ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θέλει χρόνο ώστε να “χωνέψεις” γνώσεις, να επιτρέψουμε στο σύστημα σου να δεχτεί νέες πραγματικότητες και σιγά σιγά, να επανασχεδιάσεις μια Νέα Ζωή.

Πόσο διαρκεί ένας κύκλος συνεδριών NTM Coaching;

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες ερωτήσεις! Κάθε κύκλος συνεδριών καθορίζεται από τρεις (3) παράγοντες:

 1. Τι απασχολεί περισσότερο τον ασκούμενο
 2. Πόσο εντατικά προτίθεται να εργαστεί
 3. Τι στόχους έχει σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη

Οι κύκλοι συνεδριών συνήθως είναι διάρκειας τριών (3) εβδομάδων. Μετά ακολουθεί διάλειμμα μίας (1) εβδομάδας. Στη συνέχεια ο ασκούμενος συνεχίζει σε νέο κύκλο τριών (3) εβδομάδων. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο (2) εβδομαδιαίες συνεδρίες, καθώς η μία θα είναι κυρίως θεωρητική εκπαίδευση και ασκήσεις και η άλλη κυρίως Προχωρημένες Διαδικασίες.

Πώς συμβαίνει και υποστηρίζετε ότι μπορείτε να καταπιαστείτε με ένα τόσο ευρύ φάσμα θεμάτων χωρίς να είστε ειδικοί σε αυτά;

Δεν ήταν αυτός ο σκοπός αρχικά. Συνέβη στην πορεία της έρευνας και της ανάπτυξης. Όταν σχεδίαζα την NTM είχα σκοπό να βελτιώσω την κατανόηση του ανθρώπου για τον εαυτό του και τους στόχους του, και να απαντήσω χρηστικά σε μερικά ερωτήματα που όλους μας απασχολούν. Αρχικά το έκανα για μένα και τους ανθρώπους μου.

Στην πορεία ανακάλυψα ότι ασχολούμουν εντατικά με τη διάνοια, και ξέρεις αυτό είναι το βασικό εργαλείο σου σε όλες τις δραστηριότητες. Εφόσον μπορούμε να κάνουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα με τη διάνοια, μπορούμε να κάνουμε κάτι σχεδόν για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Όταν ασχολείσαι με τα θεμελιώδη αξιώματα της ζωής, οι απαντήσεις σου έχουν εφαρμογή σε ένα τεράστιο πεδίο.

Κατά τη διάρκεια εφαρμογής της NTM Coaching, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω;

Υπάρχουν κάποιες οδηγίες σχετικά με τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες της NTM. Αυτές οι οδηγίες έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι υποχρεωτικές (εκτός ορισμένων περιπτώσεων που αναφέρονται). Οι βασικές οδηγίες είναι οι εξής:

 • Να μην κάνεις ασκήσεις έντονης διανοητικής έντασης, χωρίς να έχεις κοιμηθεί επαρκώς και να έχεις φάει ικανοποιητικά. Χρησιμοποιούμε το σώμα και τον εγκέφαλο, το όργανο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων στο σώμα. Είναι υποχρέωση του ασκούμενου να φροντίζει να είναι ξεκούραστος και να έχει θερμιδικά αποθέματα για να τροφοδοτήσει το σώμα και το μυαλό του.
 • Να μην λαμβάνονται ναρκωτικά ή παυσίπονα ή αντικαταθληπτικά κατά τη διάρκεια εφαρμογής, τουλάχιστον 7 μέρες πριν την έναρξη (ιδανικά μέχρι και 2 μήνες πιο πριν). Το άτομο που κάνει χρήση τέτοιων ουσιών, έχει δυσκολίες στις έντονες διανοητικές ασκήσεις και μπορεί να έχει συναισθηματικές αναστατώσεις.
 • Στο διάστημα που εφαρμόζεται την NTM, μην εμπλέκεις άλλες μορφές διανοητικής άσκησης. Συμπεριλαμβάνονται και άλλες μορφές θρησκευτικών πρακτικών, πλην συμβατικής προσευχής και διαλογισμό. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να είναι προβλέψιμες οι αντιδράσεις της μίας μεθόδου στην άλλη.
 • Μην ασκείς κάποια βαριά διανοητική πρακτική τη στιγμή που έχεις κάποιο σημαντικό σωματικό τραύμα. Απευθύνσου άμεσα στον κατάλληλο γιατρό ή ειδικό. Ένα σημαντικό σωματικό τραύμα, αλλάζει τις προτεραιότητες στον οργανισμό σου. Ακόμα και αν μπορέσεις να έχεις κέρδος από κάποια πρακτική, σπαταλάς πολύτιμο χρόνο και ενέργεια χωρίς να χειρίζεσαι αυτό που το σώμα σου έχει πραγματικά άμεση ανάγκη. Δεν θεωρείται άξιο θαυμασμού μια ανόητη παραμέληση των σωστών προτεραιοτήτων. Μην αμελείς τα πραγματικά επείγοντα θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Μπορεί η NTM να βοηθήσει την εταιρία μου;

Φυσικά. Η εταιρία σου αποτελείται από ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι το θέμα της NTM. Μπορούμε να βελτιώσουμε τον καθένα ξεχωριστά αλλά και τον καθένα σε σχέση με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνεται αισθητά η συνολική ικανότητα της ομάδας, οπότε και η απόδοση της εταιρίας. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να έχουν και συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως π.χ. να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Αν το πρόβλημα μου υπάρχει λόγω παραγόντων “έξω από τη σφαίρα επιρροής μου”;

Αν το πρόβλημα σου πιστεύεις ότι βρίσκεται έξω από τη σφαίρα επιρροής σου, τότε αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να χειριστούμε στο NTM Coaching. Πρέπει να μεταθέσει κανείς την πηγή αιτιότητας μέσα στη σφαίρα επιρροής του, για να μπορέσει να κάνει κάτι.

Μπορεί η NTM να βοηθήσει την εταιρία μου;

Φυσικά. Η εταιρία σου αποτελείται από ανθρώπους, και οι άνθρωποι είναι το θέμα της NTM. Μπορούμε να βελτιώσουμε τον καθένα ξεχωριστά, και τις συσχετήσεις μεταξύ τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνεται αισθητά όλη η ικανότητα της ομάδας, και άρα η απόδοση της εταιρίας.

Αυτές οι ενέργειες μπορούν να έχουν και συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως π.χ. να αυξηθούν οι πωλήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα δεδομένα που εμπλέκονται είναι τα ίδια για την ομάδα, όπως και για το άτομο, η “δουλειά” γίνεται πάντα από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από τον ανώτερο στην επιχείρηση, προς τους υφιστάμενους.

Τι μπορεί να κάνει η NTM για την επιχείρηση μου;

Καθώς η NTM ασχολείται με την βελτίωση των ανθρώπων, και η επιχείρηση σου αποτελείται από ανθρώπους, γίνεται σαφές ότι μια επιχείρηση με πιο ικανούς ανθρώπους θα έχει συνολικά καλύτερη απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να ασχοληθούμε με τα εξής θέματα:

 • Αποκατάσταση Ιδανικών, Σκοπών και Ενότητας
 • Μελέτη παραβίασης Ηθικής (αντιεπιβιωτικές ενέργειες προς τον οργανισμό) και πρόγραμμα αποκατάστασης τους
 • Αποκατάσταση Επικοινωνίας μέσα και έξω από την εταιρία
 • Αποκατάσταση ηθικού προϊσταμένων (key-personnels)
 • Επαναπροσδιορισμός κατεύθυνσης εταιρίας και reBranding
 • Εκπαίδευση προσωπικού σε επιλεγμένο υλικό
 • Εκπαίδευση σε δικά σας άτομα, πάνω στο θέμα της εκπαίδευσης

Μπορεί να γίνει κάποιο σεμινάριο ή workshop της NTM στην εταιρία μου;

Φυσικά. Ένα σεμινάριο ή ένα workshop για ένα μέρος ή και όλο το προσωπικό είναι εφικτό. Αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση για το ανθρώπινο δυναμικό σας και θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητα τους σε διάφορους τομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα Σεμινάρια – Διαλέξεις

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

Ο κ. Θεοδοσόπουλος είναι ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη;

Όχι, κάθε άλλο. Ο ίδιος δεν πιστεύει σε ειδικούς καθώς από τα πρώτα χρόνια έρευνας έγινε σαφές ότι ένα πεδίο που έχει πολλούς “ειδικούς” είναι ένα πεδίο που στερείται πραγματικής γνώσης.

Ο ίδιος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανάπτυξη και κωδικοποίηση μιας πρακτικής μεθόδου την οποία ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τον εαυτό του και το περιβάλλον. Η NT Method διδάσκεται και εφαρμόζεται. Είναι περισσότερο ένα σύστημα και μια προσέγγιση παρά ένας ειδικός που σε συμβουλεύει για κάτι.

Έχει εκτεθεί και έχει μελετήσει για πολλά χρόνια ο ίδιος διάφορες μεθόδους διαλογισμού καθώς και εναλλακτικές και επιστημονικές προσεγγίσεις.

Έχει κάποιο επίσημο πιστοποιητικό ή τίτλο σπουδών;

Όχι δεν έχει κανένα τέτοιο πιστοποιητικό. Άφησε την επίσημη εκπαίδευση στην ηλικία των 16, μετά από μια πολύ προσωπική εμπειρία, όπου και κατάλαβε τι τον ενδιέφερε πραγματικά στη ζωή. Παρ’ όλα αυτά έχει παρακολουθήσει περισσότερα μαθήματα από τους περισσότερους σπουδαστές πανεπιστημίου και έχει συμμετάσχει σε εκτεταμένες έρευνες για τα θέματα που πραγματεύεται. Ωστόσο ποτέ δεν αναζήτησε κάποια “επίσημη αναγνώριση” για αυτά τα πράγματα.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν “απαραίτητο” ένα πτυχίο για να “ακούσουν” κάποιον, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί γεγονός ότι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι δεν διαθέτουν κανέναν τίτλο σπουδών.

Αυτοαποκαλείται Life Coacher, αλλά που διδάσκεται το Life Coaching και πώς κάποιος παίρνει αυτόν τον τίτλο;

Τουλάχιστον για την ώρα όχι. Ένας life coacher είναι ένα άτομο που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους αρκετά ώστε να μελετήσει και να αφιερώσει τη ζωή του στην κατανόηση τους. Life Coacher για έναν πιστό είναι ο Πνευματικός του, ενώ για έναν επιχειρηματία, μπορεί να είναι ο Επιχειρηματικός του Μέντορας. Δεν υπάρχουν τόσο ευδιάκριτες “προδιαγραφές” του ποια είναι η δουλειά ενός life coacher, αλλά παραμένει ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει την ιδιότητα του.

Κανένας δεν μπορεί να του δώσει μια τέτοια επαγγελματική ιδιότητα. Όπως όλοι οι coachers στον κόσμο, την αποκτούν έμμεσα από την αναγνώριση των πελατών τους και άμεσα από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η NTM είναι πρωτότυπο έργο ή προέρχεται από κάτι άλλο;

Δεν ξέρω κανέναν που να έφτιαξε κάτι εντελώς από το μηδέν. Φυσικά και η NTM εμπεριέχει ιδέες, αξιώματα και προσεγγίσεις που βρίσκονται διάσπαρτα σε κλάδους όπως η “αυτοβελτίωση”, ο “διαλογισμός”, η “κλινική ψυχολογία”, κ.λπ., αυτό όμως δεν της στερεί το δικαίωμα να ονομαστεί πρωτότυπο έργο.

Έχω συλλέξει, οργανώσει και συσχετίσει δεδομένα που έμαθα ερευνώντας περισσότερο από 10 χρόνια, και έχω ανακαλύψει, κωδικοποιήσει και εφαρμόσει εμπράκτως όσα προέκυψαν πειραματικά. Ο τρόπος που έχουν οργανωθεί τα δεδομένα είναι πρωτότυπος και οι μέθοδοι εφαρμογής της διαφορετικοί από οτιδήποτε παρόμοιο. Σαφώς υπάρχουν επιρροές και καθένας μπορεί να αναγνωρίσει ομοιότητες με τις πηγές μελέτης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι “το ίδιο με άλλο όνομα”.

Σε τι πιστεύει ο ίδιος;

Αν και πιθανόν δε θα πρέπει να έχει κάποια σημασία για σας, ο ίδιος πιστεύει πως ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από μια βιολογική μηχανή. Η ίδια η ενέργεια της ζωής αποτελεί ένα μυστήριο, αδύνατο για οποιονδήποτε υλιστή να μετρήσει.

Στα προχωρημένα επίπεδα της έρευνας του πάνω στα θέματα της NTM γνώρισε περισσότερα σχετικά με την πραγματική φύση του ανθρώπου και η φράση που περιγράφει καλύτερα την πίστη του είναι: “δεν πιστεύω, απλά ξέρω ότι ξέρω”.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ